Magistraţii Judecătoriei Aiud vor purta banderole albe la şedinţele de judecată, anunţă instanţa. Această formă de protest va fi derulată în perioada 1-15 martie.

Judecătorii îşi vor declara astfel nemulţumirile referitoare la situaţia generată de adoptarea OUG 7/2019 ce modifică legile justiţiei.

Mai exact, este vorba despre „exprimarea dezacordului faţă de modificările introduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2019, publicată în Monitorul Oficial Partea I nr. 137 din 20 februarie 2019 (cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii, aspecte privind admiterea în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi activitatea specifică desfăşurată de această instituţie)”

În urma Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Aiud cu ocazia căreia s-a discutat situaţia generată de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2019, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 137 din 20 februarie 2019, magistraţii din cadrul Judecătoriei Aiud au hotărât:

I. Exprimarea dezacordului faţă de modificările introduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2019 (cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii, aspecte privind admiterea în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi activitatea specifică desfăşurată de această instituţie).

CITEȘTE ȘI: Procurorii Parchetului Tribunalului și Judecătoriei din Alba, solidari cu protestele împotriva OUG-ului pe Legile Justiției

II. Stabilirea ca forme de protest pentru perioada 01.03.2019 – 15.03.2019 a următoarelor: – purtarea unei banderole albe pe braţ de către judecători în timpul şedinţelor de judecată; – afişarea pe uşile sălilor de şedinţă a unui anunţ “PROTEST MAGISTRAŢI” însoţit de extras al prezentei hotărâri.