O rețea de traficanți de droguri a fost destructurată de forțele de ordine din Iași. În urma a patru percheziții domiciliare în Pașcani și a unui flagrant în Iași au fost reținute două persoane și o a treia plasată sub control judiciar. 

În urma prinderii în flagrant și a percheziţiilor, a fost ridicat un kilogram de canabis, bani și mai multe bunuri. 

Potrivit românia24.ro, în data de  23 mai polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. –  Serviciul Teritorial Iași, au efectuat patru percheziții domiciliare, în municipiul Pașcani. Două persoane au fost reținute și una a fost plasată sub control judiciar.

Au fost vizate persoane bănuite de introducere în țară de droguri de risc (canabis), trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

În aceeași zi, un tânăr a fost surprins de către polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iași, în flagrant delict, în timp ce ridica, în municipiul Iași, un pachet ce ar fi fost expediat din Spania și care ar fi conținut canabis.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat că membrii rețelei ar fi comercializat drogurile pe raza municipiului Pașcani, la prețuri cuprinse între 60 și 80 de lei gramul de canabis, în funcție de cumpărător și frecvența cu care acesta își procura drogurile respective în vederea consumului.

În urma prinderii în flagrant și a percheziţiilor, a fost ridicat un kilogram de droguri de risc (canabis), bani și alte bunuri folosite în derularea activității infracționale.

Patru persoane au fost conduse la audieri, iar astăzi, doi tineri, ambii de 29 de ani, din Pașcani, au fost reținuți, pentru 24 de ore și o tânără, de 20 de ani, din aceeași localitate, a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar la activități au participat și jandarmi.