Micu George și Zaharia Lucian Gabriel, cei doi tineri de 18 și 19 ani din Galați, suspectați că au omorât un bărbat de 41 de ani, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. 

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, cei doi tineri se întorceau de la un banchet organizat de către Seminarul Teologic din Galați, când au fost abordați de către fiul victimei și de încă un prieten al acestuia.

CITEȘTE ȘI: Doi elevi ai Seminarului Teologic din Galați, suspectați de omor. Ar fi ucis cu sânge rece un bărbat în urma unui conflict

De la o discuție verbală situația a degenerat foarte rapid și s-a transformat într-o bătaie în toată regula, care a culminat cu înjunghierea bărbatului de 41 de ani.

Mai mult, aceleași surse susțin că cei doi tineri și-au recunoscut faptele încă din stadiul urmării penale și optează pentru procedura simplificată.

De asemenea Seminarul Teologic ”Sfântul Andrei” din Galați a postat pe pagina de internet un mesaj referitor la incident:

”Referitor la abominabilul incident produs în noaptea de 23 mai a.c., în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Andrei” din Galaţi îşi exprimă mâhnirea faţă de această situaţie. În cazul nefericit în care se va constata implicarea unor elevi din şcoala noastră în acest regretabil eveniment, după finalizarea cercetărilor legale se vor lua măsurile administrative care se impun.

Condamnând cu fermitate asemenea atitudini, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii unei persoanei şi ne unim în rugăciune cu familia îndurerată” se arată în comunicatul emis de unitatea de învățământ.