Profesoara de limba engleză de la școala ”David Prodan” din comuna Săliștea, acuzată că a întreținut relații sexuale cu un elev, a fost condamnată la închisoare cu suspendare. 

D.A. Elena a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției în urmă cu două luni, iar în data de 24 iunie, acordul a fost recunoscut, notează românia24.ro.

În urma recunoașterii acordului, femeia a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru act sexual cu un minor.

CITEȘTE ȘI: O profesoară din Alba, acuzată că a întreținut relații sexuale cu un elev, trimisă în judecată

Potrivit reprezentanților Parchetului Judecătoriei Alba Iulia: ”în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019, în calitate de profesoară în cadrul Școlii Gimnaziale ”David Prodan” din comuna Săliștea, inculpata D.A.E., în vârstă de 34 ani, a întreţinut în mod repetat relaţii sexuale consimțite cu un elev în vârstă de 14 ani, din clasa a VIII-a, în mai multe locuri de pe raza județului Alba.”

Surse judiciare au declarat că reprezentanții școlii au fost cei care au sesizat Poliția, după ce ar fi aflat că un elev ar fi deținut fotografii indecente cu profesoara respectiva. Aceștia ar fi aflat despre situație de la ceilalți elevi.

După izbucnirea scandalului, profesoara și-a dat demisia de la școala din Săliștea, dar și de la o altă unitate de învățământ la care aceasta preda ore de limba engleză.

Minuta deciziei

”(…) admite acordul de recunoaștere a vinovației încheiat de Parchetul de pe lânga Judecatoria Alba Iulia cu inculpata D. A. Elena, …,pentru savârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor (…) condamna pe inculpata D. A. Elena, cu datele de mai sus, la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor prev. (…) deduce din pedeapsa aplicată perioada reţinerii de 24 ore începând cu data de 11.02.2019, ora 22.40 până în data de 12.02.2019 ora 22.40.(…) interzice inculpatei exercitarea drepturilor prev. de art. 66 lit a, b Cp, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat .(…) interzice inculpatei pe o perioadă de 2 ani exercitarea drepturilor prev de art. 66 lit a, b Cp, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat a cărei executare urmează a începe conform disp. art. 68 al. 1 lit. b Cp În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani(…)” se arată în minuta pe scurt a deciziei Judecătoriei Alba Iulia.