Inspectoratul Școlar Județean Alba a încercat să fluidizeze traficul rutier din centrul municipiului Alba Iulia, prin decalarea programului a două unități de învățământ din zonă.

Reprezentanții instituției au dorit ca prin începerea orelor la școlile Avram Iancu și clasele I – IV ale Liceului de Arte ”Regina Maria”, la 8.30, în loc de 8.00 cum era normal, să mai reducă din numărul de mașini care tranzitează zona în acele momente.

Vineri, 17 ianuarie, ziarul Alba24.ro, a publicat într-un articol, intenția ISJ Alba de modificare a orarului. La scurt timp, părinții vizați de schimbare au reacționat. Proiectul propus de instituție a fost asaltat de un val de părinți nemulțumiți.

Problema cea mai mare, indicată de părinți a fost că majoritatea dintre ei încep serviciul la ora 8.00 și ajung în imposibilitatea de a-și mai duce copilul la școală. 

Inspectorii de la ISJ Alba, au spus atunci că măsura va fi implementată în prima fază pentru două săptămâni, apoi autoritățile vor evalua dacă a fost un succes sau nu.

Marți, după două zile, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba și-au dat seama că tentativa de fluidizare a traficului în centrul municipiului Alba Iulia, prin decalarea cu jumătate de oră a programului, a celor două unități școlare, nu va avea succes. 

Alba24.ro a scris că la Prefectura Alba, s-au întâlnit inspectorul școlar general al ISJ Alba, Cornel Sandu și inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, Dogaru Florin, alături de prefectul Nicolae Albu și au dezbătut situația. 

În cadrul întrunirii s-a decis, după consultări cu profesori și părinți, ca programul de începere a cursurilor să nu fie modificat, urmând ca de luni 27 ianuarie cursurile să înceapă după vechiul program, la orele 8.00.

” Precizez că inițiativa ISJ Alba de modificare a programului cursurilor  a fost doar o încercare temporară  în vederea fluidizării traficului din zonă.

În aceste zile am primit o serie de sesizări din partea unor părinți nemulțumiți de modificarea adusă programului cursurilor elevilor, pe care doresc să-i liniștesc, în sensul că se revine la programul inițial.

Totodată, ca măsură de sprijin, Poliția rutieră va asigura fluidizarea circulației prin prezența unor echipaje în zonă. ”  a declarat prefectul Nicolae Albu, într-un comunicat de presă. 

sursă foto: alba24.ro